Sosyal Medya

Güncel

Sabıkalı oyunda 2’nci çocuk ölümü

İstanbul’da 13 yaşındaki Hakan, bilgisayarın başında ölü bulundu. Ekranda şiddet içerikli Metin2 oyunu açıktı ve Hakan’ın boğazında 2 kez dolanmış bir sargı bezi vardı. Savcı ölümü şüpheli buldu. Hakan, intihar mı etti yoksa cinayete mi kurban gitti? Bu soruların yanıtı, otopsi raporundan sonra belli olacak



Ä°stanbul Esenyurt’ta fırınları bulunan Ekinci Ailesi’nin 4 çocuÄŸundan 3’üncüsü olan Hakan, 7’nci sınıf öğrencisiydi. En büyük hayali ise doktor olmaktı. Bilinen herhangi bir rahatsızlığı olmayan Hakan, anne ve babasına sinirlendiÄŸinde ise “Doktor olunca en büyük iÄŸneyi size vuracağım” diyordu. Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre 25 Temmuz günü aile sabah erkenden kalkıp fırına gitti. Evde kalan Hakan, saat 15.00 sıralarında üst katta oturan amcasının evinde yemek yedi. Yine yengesinin iddiasına göre Hakan 17.00 sıralarında eve gitti. Ä°ddiaya göre aÄŸabeyi Ersin, 19.00 sıralarında babaannesiyle birlikte eve girdiÄŸinde kardeÅŸini bilgisayarın yanında yerde yatar buldu. BoÄŸazında ise sargı bezi 2 kez dolanmış, 2 de düğüm bulunuyordu. Ersin, kardeÅŸini kucaklayıp en yakın hastaneye götürdü. Doktorlar, Hakan’ın olay günü saat 17.30 sıralarında ölmüş olduÄŸunu, hastaneye getirildiÄŸinde hayatta olmadığını söyledi.

Ailesine göre Hakan evden dışarı fazla çıkmayan, arkadaÅŸlarıyla bilgisayar üzerinden yazışan, diziler izleyen, ÅŸiddet içerdiÄŸi bilinen Metin2 adlı bilgisayar oyununu sıkça oynayan bir çocuktu. Çocuklarının öldürüldüğünü iddia eden baba Mehmet Ekinci, “KardeÅŸimin söylemesine göre bilgisayarı da temizlenmiÅŸ. Hastanede boynunda tırnak izi olduÄŸunu gördük. Kafamızı karıştıran konu ise sargı bezinin 2 kez ayrı ayrı düğümlenmesi” diye konuÅŸtu. Anne Gülizar Ekinci ise “Olay günü amcasında yemek yemiÅŸ. 17.00 sıralarında da yengesi evimize girdiÄŸi görmüş. 2 saat evde yalnız olduÄŸunu biliyoruz. O gün arkadaÅŸlarıyla yazışmış. Söylediklerine göre aniden de yazışmadan kopmuÅŸ” dedi. Hakan’ın bilgisayarına el konulurken, cenaze otopsi için Adli Tıp’a gönderildi.

Esenyurt Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü ve AsayiÅŸ Åžube Müdürlüğü Cinayet Büro AmirliÄŸi ekipleri, Hakan’ın interaktif oyun sırasında bir kiÅŸiden komut alıp mı kendini öldürdüğü yoksa cinayete mi kurban gittiÄŸini araÅŸtırıyor.

BÄ°R CAN ALMIÅžTI

2005’te Kore’den dünyaya yayılan Metin2 oyununun 15 yaşından küçüklere oynatılması, Antalya ValiliÄŸi’nce yasaklanmıştı. 2009’da Erzurum’da Musa Kang’ın (13) öldürülmesinde de Metin2 oyunu gündeme gelmiÅŸti. Musa’nın oyun karakterlerini satmadığı için zanlılarca öldürüldüğü öne sürülmüştü.

‘Ä°NTÄ°HARI TETÄ°KLER’

Psikiyatr Yrd. Doç. Dr. Mine Elagöz Yüksel, “Bu oyunlar, çocuklarda epilepsiyi tetikleyebiliyor. Ölüm sebebi bu olabilir. DikkatsizliÄŸi, hiperaktiviteyi ve uykusuzluÄŸu da artırabiliyor. Ä°ntiharı da tetikleyebilir. 13 yaşındaki çocukların tanımadığı kiÅŸilerle iletiÅŸime geçmesi söz konusu olabiliyor. O tarz birinden direktif de gelmiÅŸ olabilir” dedi.

KARANLIK OYUN

Ülkede 1 milyon çocuk bilgisayar oyunu bağımlısı. Hakan da onlardan biriydi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.